BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Geen blokkade gemeenteraad voor vestiging Gamma in Sassenheim Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 29 juni 2017 - De gemeente hoeft de onderhandelingen met de Gamma over een vestiging aan de Oosthoutlaan in Sassenheim niet bij voorbaat stop te zetten. De stemming over de motie van ChristenUnie en PvdA is op hun verzoek uitgesteld tot na de zomer. Het CDA zal de motie waarschijnlijk niet steunen, waardoor er geen meerderheid voor is. Dat betekent dat er voor de bouwmarkt een bestemmingsplanwijziging voorbereid kan worden met alle aspecten van de vestiging van Gamma op het bedrijventerrein. De gemeenteraad zal daarover beslissen en inwoners hebben de mogelijkheid om in te spreken.

Frans Nederstigt (ChristenUnie) wil wachten op antwoorden wethouder Brekelmans over de reacties van buurgemeenten over de plannen. Er is nog onduidelijkheid over de plannen van de gemeente Oegstgeest met de MEOB terrein.

De motie om de vestiging van een bouwmarkt bij voorbaat te blokkeren lijkt ook geen meerderheid meer te krijgen. Peter Scholten (CDA) zei donderdag in de gemeenteraad dat de noodzaak ontbreekt nu er geen strijdigheid met het provinciaal beleid en de detailhandelsvisie blijkt.

Rose Marie Keijzer (D66) wil het recht om een bestemmingsplanwijziging aan te vragen en de daarbij behorende juridische procedures te volgen niet bij voorbaat blokkeren. Dit neemt namelijk ook voor inwoners de mogelijkheid weg om in te spreken en bezwaar in te dienen. Wethouder Brekelmans is het eens met D66: "Neem de beslissing op basis van alle informatie, dan is er nog genoeg kans om een keuze (voor of tegen een bouwmarkt, red.) te maken".  De motie van D66 werd alleen gesteund door de VVD, maar de wens van D66 wordt nu toch gerespecteerd door het uitstel van de motie van ChristenUnie en PvdA.

Zie ook: Meerderheid raad tegen vestiging Gamma Oosthoutlaan Sassenheim

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs