BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Gemeente negeert uitkomst enquête Koudenhoorn Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 23 augustus 2010 - Het college van B&W negeert de uitkomst van de eigen enquête over de herinrichting van het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn. Bij de presentatie van de drie varianten voor de aanpak van het eiland is door wethouder Kees van Velsen aangegeven dat de keuze voor de uiteindelijke  variant volledig bij de burgers zou liggen. Deze kozen de afgelopen tijd in overgrote meerderheid voor scenario 1; 'Natuurlijk in Evenwicht'. Toch is de gemeente nu met een hele nieuwe eigen variant op tafel gekomen.

Dit nieuwe scenario 1+ gaat wel uit van scenario 1; 'Natuurlijk in Evenwicht', maar er zijn diverse elementen uit de andere scenario’s aan toegevoegd. Zo komen er een driehoek paviljoen, een evenementen- /dierenweide en  een kinderboerderij/educatieruimte met een extra speelplek (allemaal uit scenario 2). Daarnaast wordt de steiger aan de Joppezijde verlengd  tot aan het stiltegebied voor een vlonderpad (uit scenario 3). Er komt een hondenzwemstrand in het hondenlosloopgebied (uit scenario 3) En Koudenhoorn gaat plaats bieden aan een historische werf (terug te vinden in scenario 2 en 3).

Wrang

Al met al blijft er van het oorspronkelijke scenario 1; Natuurlijk in Evenwicht, waar 72 stemmen op werden uitgebracht, weinig meer over. De scenario’s 2 en 3 konden rekenen op respectievelijk 15 en 16 stemmen.  Voor de mensen die voor scenario 1 kozen is dit extra wrang omdat ze veelal helemaal geen veranderingen op Koudenhoorn willen, zoals al bleek bij de presentatie van de plannen. Er werden dan ook 22 stemmen  uitgebracht op ‘geen verandering’ alhoewel dat geen keuze-optie was.

“De gemeente kiest niet, de Warmonders kiezen”,  zo zei wethouder Kees van Velzen letterlijk bij de presentatie van de plannen tegen de pers. Uiteindelijk is het dus toch het college dat gekozen heeft voor een hele eigen variant.

Zie ook:
-College: Natuurlijk in Evenwicht Plus voor Koudenhoorn
-Een laatste kans voor Koudenhoorn
-Drie plannen voor Koudenhoorn
-Uitstel voor plannen Koudenhoorn

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs