BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Dorpsgeschiedenis voor iedereen te lezen Afdrukken E-mail

ImageTEYLINGEN, 1 mei 2007 - De lesbrieven over de geschiedenis van de Teylingse dorpen Sassenheim, Voorhout en Warmond zijn op De Teyding geplaatst zodat iedereen ze kan lezen. De lesbrieven zijn een initiatief drie historische verenigingen in Teylingen.

In elke lesbrief wordt eerst de oudste geschiedenis van het dorp behandeld. Verder de  kerken en kastelen, belangrijke personen, dorpsontwikkelingen, handel, bloei en groei, kloosters en verenigingen.

De lesbrieven zijn geschreven voor groep 7 en 8 van de basisschool, maar ook voor inwoners die meer over de historie van de drie dorpen willen lezen, zijn de documenten een aanrader.

Lesbrief Sassenheimse geschiedenis (PDF, 1,3 MB)
Lesbrief Voorhoutse geschiedenis (PDF, 1,1 MB)
Lesbrief Warmondse geschiedenis (PDF, 1,6 MB)

Om de lesbrieven te lezen heeft u het gratis programma Acrobat Reader nodig (download hier). De lesbrieven kunnen alleen op het beeldscherm gelezen worden. Voor gedrukte exemplaren kunt u contact opnemen met een van de historische verenigingen.

Met dank aan de Historische Kring Voorhout, Stichting Oud Sassenheim, Historisch Genootschap Warmelda en het Rabobank Teylingen Fonds.
 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs